logo
Hunseröds
Bed & Breakfast
English Nederlands
Meny

Ridning

Ponnyridning

Ridning och priser

För er som är hästintresserade finns det möjlighet till ridning. Hästarna presenteras nedan.

Ponnyridning

Vi går en promenad på småvägar och stigar runt gården. Catarina leder ponnyn och hela familjen kan följa med på promenaden.

En ridtur på våra hästar inkluderar alltid en del förberedelser och vi ser det som en del av upplevelsen att ryttaren deltar i detta. Vi börjar med att tillsammans hämta in hästarna (om de är ute) och sedan ska de ryktas innan de kan sadlas och tränsas. Detta tar totalt ca 30 min. Efter ridningen pysslar vi om hästarna lite innan de släpps ut igen, det brukar ta max ca 15 min.

Priser

Priserna gäller för en häst med en ryttare. Om flera barn vill rida på samma runda (d v s turas om på en häst) tillkommer 50 kr för varje extra barn som vill rida.

Vi reserverar oss för oförutsedda händelser som kan göra att det inte alltid är möjligt att rida.

Skogsturer med guide

Har du ridit förr? Då har du chansen att få en härlig hästupplevelse här. Vi rider tillsammans på grusvägar och på stigar genom skogen, längs bäckar och i kuperad terräng.

Eftersom vi alltid rider i liten grupp kan vi anpassa takten efter just dina kunskaper och önskemål. Vi hjälps åt med att göra i ordning hästarna före och efter ridning.

Det finns många alternativa skogsrundor med varierande längd.

På varje tur kan vi ta maximalt tre ryttare varav en som väger max 45 kg. Övriga får väga max 90 kg. Vi reserverar oss för oförutsedda händelser som kan göra att det inte alltid är möjligt att rida.

Priser från 600 kr

Tur med häst och vagn

Ta med hela familjen på en tur med häst och vagn i Dalshult norr om Perstorp (ca 2,5 mil från Hunseröd)! Pris från 2000 kr, kontakta oss för mer info.

ridning

Speciella arrangemang

Kontakta oss gärna för ett förslag och offert på ett arrangemang. Vi diskuterar gärna olika idéer för enskilda personer eller större grupper.

Grupparrangemang

Egen häst

Våra gäster är välkomna att ta med sig egen häst under maj - september. Priser för egen häst i box eller hage finns i prislistan. Kontakta oss gärna för mer information.

En liten presentation av våra hästar

Barbie

Ridning

Barbie är ett gotlandsruss. Hon är pigg och busig men ändå snäll mot de minsta barnen. Ryttaren bör inte väga mer än 45 kg.

Flashen

Flashen

"Ryehill Flash" är en Irländsk sporthäst (Irish Sport Horse). Hon är 152 cm i mankhöjd och klarar ryttare upp till ca 70 kg. Hon är en välriden häst med bra steg och har tidigare tävlat i hoppning.

Quality

Quality

"Good Quality" är ett svenskt halvblod som är född på gården. Han är ca 162 cm i mankhöjd och han är en trevlig ridhäst.

Copri

Copri

Copri är en välskolad valack som har varit skolhäst på Plönninge Naturbruksgymnasium. Han är ett svenskt halvblod och han är 164 cm i mankhöjd.

Följ oss på Facebook
Bo på Lantgård

Vi är medlemmar i Bo på Lantgård. Kvalitetsklassning:
ax ax ax ax ax "förstklassigt"

Hunseröd, Perstorp
Tel: 0733-207060, 0709-959091
e-mail: info@hunserod.se