logo
Hunseröds
Bed & Breakfast
English Nederlands
Meny

Aktiviteter

Det finns många sätt att tillbringa tiden på, t ex att utforska den vackra omgivningen till fots, till häst, på cykel eller i kanot.
Marsipankurs

Marsipankurs - lär dig knepen!

Kom till Hunseröd och lär dig göra fina marsipantomtar, marsipansnögubbar och marsipangrisar! Catarina visar och hjälper till. Kursen passar både vuxna och barn från 10 år.

Pris 325 kr/person. Rabatt vid bokning av familj eller grupp.

Anmäl ditt intresse när du bokar boende hos oss.

Den 1 december kl 16.30 - 18.30 är även du som inte bor hos oss välkommen. Hör av dig om du har önskemål om andra tider så försöker vi ordna det! Anmäl dig till Catarina på tel 0709-959091 eller via mail till info@hunserod.se

Äggmålning Äggmålning

Äggmålning!

Lär dig måla vackra ägg på plats i Hunseröd. Din lärare blir Pia som målat sorbiska ägg sedan barnsben och hon har även ställt ut sina ägg på bl a Dunkers kulturhus i Helsingborg.

Den sorbiska äggmålningstekniken bygger på en batikteknik med vax som appliceras med hjälp av en speciell gåsfjäder. Om detta känns för avancerat finns det också möjlighet att måla och dekorera ägg på andra sätt.

Hör av dig till oss om du är intresserad av äggmålning. Tiderna anpassas i möjligaste mån till våra gästers önskemål, från ett par timmar till en sammanhängande flerdagarskurs. Äggmålningen passar både vuxna och barn och man kan vara en eller flera personer per tillfälle.

Det går också att köpa färdigmålade ägg.

Ponnyridning

Ridning/Ponnyridning

För barnen har vi ponnyridning på vårt Gotlandsruss Barbie och för de vuxna har vi "prova-på-ridning" på större häst.

Den som har egen häst är välkommen att ta med den och vi ordnar gärna grupparrangemang för ryttare. Vi har också samarbete med turridningsarrangörer.

Paddla kanot >

Paddla kanot

Hyr kanadensare och paddla i Rönne å eller på sjöarna runt omkring Hunseröd.

Cykling

Cykla

Hyr cykel och utforska den vackra omgivningen. Det finns många fina skogsvägar och vi har detaljerade kartor så ni hittar en lagom lång runda.

Fiske

Fiska

Dra upp en fin fisk att grilla till kvällen. Fiska i vår sjö, där det finns gott om fisk, eller köp fiskekort till någon av sjöarna runt omkring.

Golf

Golf

Välj bland alla golfbanor som finns inom lagom avstånd. Vi har även färdiga golfpaket.

Nordic Walking

Vandra, promenera eller jogga i skogen

Vandra eller spring i skogen. Vi har också uthyrning av vandringsstavar för den som vill prova på stavgång ("Nordic Walking") och detaljerade kartor över omgivningen med lämpliga leder.

Bad

Bada!

Det går fint att bada i sjön på sommaren. Vi rekommenderar definitivt ett bad i den mytomspunna Odensjön. Övriga bad i närheten är Bandsjön i Riseberga och Bjärrödsjön 1,5 km norrut. Man kan också åka till Perstorp och besöka Ugglebadet. Om man vill bada i havet så kan man välja mellan t ex Skälderviken utanför Ängelholm med lång fin sandstrand, Torekov och Båstad med omgivning eller Råå, söder om Helsingborg.

Grillning

Grilla nåt gott

Tillbringa kvällen vid grillen på vår uteplats eller vid elden vid sjön. På Valborgsmässoafton gör vi alltid en stor eld vid sjön och sedan grillar vi över glöden tillsammans med våra grannar och vänner.

Bollspel

Bollspel och lek för hela familjen

Det finns plats för lek och spel för hela familjen på gräsmattan och runt gården.

Gårdsbutiker

Besök skånska gårdsbutiker

Färska råvaror, hemlagad sylt, charkuterivaror och skånsk rapsolja. Det är bara några smakprov på vad du kan hitta i alla skånes gemytliga gårdsbutiker.

Mountainbikebana

Mountainbikebana

Ta med din mountainbike och prova vår mountainbikebana i skogen.

Svamp

Plocka svamp!

Följ oss på Facebook
Bo på Lantgård

Vi är medlemmar i Bo på Lantgård. Kvalitetsklassning:
ax ax ax ax ax "förstklassigt"

Hunseröd, Perstorp
Tel: 0733-207060, 0709-959091
e-mail: info@hunserod.se